keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Vieraslista

Luulenpa että moni muukin häitään suunnitteleva tai jo häänsä viettänyt kokee tämän koko prosessin vaikeimmaksi kohdaksi.Vieraslistan muotoutuminen on ollut todellakin työn ja tuskan takana. Tässä kohtaa piheyteni ja mitä enemmän sen parempi menttaliteettini joutuivat vastatusten. Listan muotoutuminen on mennyt kutakuinkin näin:

Aluksi listalla oli kaikki mahdolliset. 


Seuraavaksi listalla oli vain kaikkein läheisimmät.Kolmannella listalla oli kaikista mahdollisista karsittu ne kaukaisimmat pois.


Neljännellä listalla oli lähisuku ja reilulla kädellä kavereita.


Viidennellä ja toivottavasti viimeisellä listalla on sukulaiset ja ystävät joiden kanssa ollaan useasti tekemisissä.


Loppujen lopuksi me ollaan kutsumassa vajaa 60 vierasta. Juhlapaikkaan mahtuu 70, joten ei tule liian ahasta.

Vieraslistan karsiminen oli siinä mielessä vapauttavaa että tavallaan se poistaa velvollisuuksia järjestää sellaiset häät kun aina on järjestetty. Kukaan ei ole niitä minulle komentanut, mutta olen ne jostain päähäni kerännyt, että niin pitää tehdä. Pitää verbi katosi.
Vaikka aikasemmin tuntui että kyllä niistä juhlista tulee meidän näköiset, niin nyt vasta oikeasti tuntuu siltä että niistä todellakin voi tulla meidän näköiset :)

Toisaalta on harmi että kaikkia ei voi kutsua. Mutta haluaisinko oikeasti kutsua kaikki vai vältellä kenenkään mielen pahoittamista? Itse veikkaan jälkimmäistä ja koitan ajatella että tuskin ihmiset joita emme ole nähneet kolmeen vuoteen pahoittaa mielensä kun ei pääse meidän häihin. Vaikka kuinka sukua ovatkin tai olivat joskus hyviäkin kavereita, mutta tämän päivän elämässä eivät enää ole mukana.

Onko muut karsineet myös listaansa alkuperäisestä? Vai kasvaako vain?

ps. kaksi viimeistä kuvaa voisivat olla kumminpäin vaan kun jälkikäteen kattelin niitä :)

1 kommentti:

  1. Moikka! Sinulle olisi tunnustus blogissani :)

    http://www.leolovesleo.blogspot.fi/

    VastaaPoista